VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

ASR weigert terecht vergoeding van gestolen cadeau

Geplaatst op: 30-06-2021, 12:44:30

Voor een verzekerde van ASR was het een dure les dat hij de polisvoorwaarden niet heeft gelezen. Toen zijn auto werd gestolen, kon hij fluiten naar een vergoeding van de verzekeraar. Reden: hij had verzuimd het kenteken op zijn naam te zetten. Ook bij de geschillencommissie van Kifid kreeg hij geen gelijk.

De man kreeg van zijn zoon een bolide cadeau. Het voertuig stond weliswaar nog niet op zijn naam, maar hij sloot wel een autoverzekering af bij de gevolmachtigde van de verzekeraar. De polisvoorwaarden heeft hij blijkbaar niet goed gelezen, want daarin staat nadrukkelijk dat niet wordt uitgekeerd wanneer het kenteken niet op naam van de verzekerde staat.

Kenteken niet op naam verzekerde

Toen de auto werd gestolen, kwam de man daar achter. Bij het onderzoek naar de diefstalschade stelde ASR vast dat het kenteken op naam staat van de zoon. En dat betekent dat de 8.000 euro die de auto nog waard is niet wordt uitgekeerd.

ASR beroept zich terecht op polisvoorwaarden

De man is het niet eens met de zienswijze van de verzekeraar. Hij stelde dat het aanvraagformulier daar niet helder over is. Hij stapte daarop naar de geschillencommissie van Kifid die niets anders kon dan concluderen dat de verzekeraar op grond van de polisvoorwaarden gelijk heeft. De uitspraak is niet-bindend.

Bron: bijdrage van 30 juni 2021 van Annet van den Berg op www.amweb.nl

Vorige pagina